بعد از پیدایش دیانت بهایی و ظهور حضرت بهاءالله علم رو پیشرفت نهاد و همه روزه در علم تغییرات چشمگیرتری پیدا می شد تا اینکه به مرور علم به خدمت بشر در آمد و بسیاری از مشکلات را سهل و آسان نمود از آن جمله صنعت پزشکی است که در صد و پنجاه و اندی سال گذشته پیشرفت شگرفی نموده است و امروزه هیچکس نمیتواند منکر این پیشرفت ها باشد.
در روستای کروگان جاسب نیز که بهاییان بسیاری زندگی میکردند افراد به همین منوال زندگی را می گذراندند و بسیاری از افراد با طبابت ها و علوم پزشکی که بر اثر تجربه و سینه به سینه به یکدیگر انتقال داده بودند به یکدیگر کمک میکردند و یاری میرساندند.
روستای کروگان جاسب بعد از پیدایش دیانت بهایی، دکتر های بسیاری را به خود دید که اگر این عزیزان و خدمت آنها به همشهریان و یا افراد این روستا نبود شاید بسیاری از افراد بر اثر بیماری های مختلف جان خود را از دست داده بودند.
در زیر اسامی تک تک طبیبهایی را که یا در جاسب زندگی میکردند و یا برای مداوای بیماران به جاسب میآمدند و به جاسبیها خدمت کردند را ذکر میکنیم تا یادی باشد از این عزیزان و خدمتی که به مردمان این سامان نمودند. قابل ذکر است که بیش از یکصد و بیست سال تمام طبیبهایی که به جاسب و جاسبیها خدمت میکردند، همگی بهایی بودند و اگر در زمانی یکی از این افراد در ده حضور نداشتند هیچ دکتر غیر بهایی در جاسب نبود تا افراد بتوانند به او مراجعه کنند و تحت درمان قرار بگیرند. حقیقتاً اگر این عزیزان نبودند شاید شمار فوت شدگان بر اثر بیماری در جاسب بسیار بالا میبود و بسیاری از جاسبی ها امروزه فرصت زندگی کردن به روی این کره خاکی را پیدا نمیکردند.
اسامی اطبائی که برای یکصد و بیست سال در خدمت اهالی جاسب بودند
۲- دکتر فتح الله محمودی: از وادقان بود که در کروگان جاسب ساکن میشود و مطب باز میکند و برای سالها دکتر جاسب بود.
۳- جواهر خانم روحانی: متخصص طب گیاهی ایشان عروس آغلامرضا جاسبی بود که این علم را از ایشان آموخته بود.
۴- دکتر عادل خانی: از آمره قم که مقیم نراق بود و مرتب به جاسب میآمد. او دخترش با غلامحسین خان نراقی ازدواج کرد. وقتی84 سال پیش اولین درمانگاه در سال 1312 شمسی با نام صحیّه در نراق راه اندازی شد، دکتر حسنعلی عادل خانی فرزند ملا محمد هاشم اهل روستای آمره از توابع شهرستان خلجستان استان قم پزشک حاذق این درمانگاه بود. ساختمان آن منزل استیجاری حاج محمد علی (اکنون تخریب شده ) بود. در بلاگ سلحشوران شهر نراق و همچنین وبلاگ روستای آمره در مورد او و خانواده و فرزندانش نوشته اند ولی متاسفانه هیچ اسمی از اینکه او و خانواده او همگی بهایی بوده برده نشده است.
۵- دکتر عباس شیمیائی: مقیم نراق بود که هم به جاسب میآمد و هم اهالی جاسب برای درمان به نراق، نزد او میرفتند.
۶- دکتر برجیس: از کاشان که هر سال برای طبابت به جاسب میآمد و بسیاری از جاسبی ها نیز برای ملاقات و درمان نزد او در کاشان میرفتند و نهایتا ایشان در کاشان در راه خدمت به مردم به شهادت میرسند.
۷- دکتر شکوهی: در واران جاسب
8- دکتر لقائی سنگسری: چند سال در منزل مسیب نوروزی در وسکنقان بود
9- دکتر حشمت الله روحانی: از کاشان که ایشان با اولین اعضای محفل ملی شهید شدند.
10- آقا جمال غفاری: دکتر شکسته بند و بسیار ماهر
11- دکتر ایرج فروغی: (ایشان کماکان به جاسب میروند و افراد زیادی به ایشان جهت درمان مراجعه میکنند)
12- دکتر پرویز روحانی: (ایشان دکتر دندانپزشک بودند و در تهران چند مطب داشتند)