طرفه حکایتی است. مورّخین منصف البتّه آگاهند که چرا شخصیّتی بزرگوار از خاندان نوری از اهالی مازندران، متولّد طهران و از نوادگان پادشاهان ایران باستان، با وجود تعلّق خاصّ به آن مرز و بوم مجبور به ترک وطن خویش گردید. چهل سال زندگی در تبعید ذرّهای از تعلّق حضرتش به آن آب و خاک نکاست. با لطف و عنایت مخصوص نسبت به هموطنان خویش به تأسیس جامعهای متّحد، پویا و مترقّی مرکّب از مردمانی با پیشینههای قومی و مذهبی متفاوت در آن مملکت پرداخت. با ارسال الواح و اعزام معلّمین و ابلاغ پیامهای مشفقانه توسّط کسانی که برای زیارت آن جمال منیر به زندان عکّا در ارض اقدس میشتافتند، ایرانیان را که به فرمودۀ مبارکش "به طراز قابلیّت و استعداد مزیّنند" در پرورش استعدادهای خدادادی خود مساعدت فرمود.
قسمت هایی از پیام بیت العدل ٢۵ مهر ١٣٩٦ خطاب به احبّای عزیز الهی در کشور مقدّس ایران
نیکلا استرجن
ژان-کریستف پوسِل
دکتر تورستن ویزل
«...در حال و هوای کنونی سیاست دنیا، که سخنان رهبران ما می تواند صلح جهانی را بالقوه تهدید کند، فعالیت و تعالیم بهائیان می تواند نقش مهمی داشته باشد. همان طور که بهاءالله، پیامبر و بنیانگذار دین شما، اعلام کرده تأسیس صلح دائمی و جهانی یکی از اهداف متعالی نوع بشر است. راهنمای کار من در علوم و حقوق بشر، تحری حقیقت و طرد همۀ انواع تعصبات بوده، که از اصول تعالیم بهائی است. امیدوارم که فعالیت و کوشش های شما در سراسر جهان برای شهروندانی از همۀ ادیان و طبقات اجتماعی الهام بخش و سودمند باشد. بار دیگر در این جشن تاریخی بهترین و گرم ترین آرزوهای خود را به شما تقدیم می کنم...»
دکتر لوئیز ریچاردسن
«خوشحالم که فرصت دارم به مناسبت دویستمین سالگرد تولد بهاءالله آرزوهای خوب صمیمانۀ خود را به جامعۀ بین المللی بهائی تقدیم کنم. دانشگاه آکسفورد بیش از هشتصد سال در پی معرفت افزایی، تحری حقیقت و کمک به بنای جامعه ای بهتر و عادلانه تر بوده است. ما در این اهداف با جامعۀ بهائی شریکیم، جامعه ای که «بینشی وحدت بخش دربارۀ آیندۀ جامعه» را پرورش می دهد و همۀ ما را به کنکاش در «ماهیت و هدف حیات» تشویق می کند. این نقطۀ عطف مهم جامعۀ بهائی مایۀ سرور است. سالگرد تولد بهاءالله به ما فرصت می دهد تا در باب حیات نیکوی او و اهمیت خوب زیستن در جهان امروز تأمل کنیم.»
جاستین ترودو
محمود صباحی
«بهائیانْ راه سنجیدهای را برگزیدهاند: یعنی به جای آن که مدام در کار تولید ادوات توبیخ و تنبیه و توهین و ترور و ارعاب و اعدام باشند، کمر همت به فرهیختن و تربیت بنیادی افراد جامعهی خود بستهاند و بدینوسیله ضرورت ناخواستهی وقوع جرم را از مدار زندگی روانی و اجتماعی انسانها پیشاپیش برون راندهاند و این راز آکنده نبودن جامعهی بهایی از خشونت و پیشگیری آن از جرم و جنایت است که باید به آن تأسی جست. به یاد بیاورید: جامعهی بهایی حتا در دشوارترین و خونینترینْ روزهای تاریخیاش نیز دست به قصاص و خشونت دراز نکرد و دست تطاول نگشود!»
پری بلگارده
نارندرا مودی
رام نات کوویند
پیتر برگر
«عصر بهائی، عصر صلح میان ملت ها، ادیان، گروههای نژادی، طبقات اجتماعی و افراد است. جامعۀ مشترک المنافع بهائی آینده نه تنها یک دستاورد دینی بلکه اوج پیشرفت های انسان دوستانه و حتی دموکراتیک خواهد بود.»
کُرنِل وِست
"بیتردید وقتی تاریخ، یعنی تاریخ واقعی این کشور را بنویسند، به گواهی مخالفت بهائیان با نژادپرستی، آیین بهائی را یکی از خمیرمایههای قُرصِ نانِ آمریکایی به شمار خواهند آورد که وَر آمدنِ قُرص نان دموکراتیک را ممکن ساخت. یک مسیحی مثل من به معنای واقعی کلمه در برابر برادران و خواهران بهائی، دیزی گیلِسپی و آلن لاک و امثال آنها سر تعظیم فرود میآورد".
دالایی لاما
از وقوف بر این مطلب که سال جاری دویستمین سالگرد ولادت بهاءالله، شارع فقید امر بهائی، است بسیار خشنودم. ...که تعالیم بهاءالله دربارۀ انطباق و توافق بین دین و علم سخن میگویند. حتّی در قضیۀ بودائیان تبّت توانستهایم، با حفظ برابری، گفتگوی هدفمندی با دانشمندان داشته باشیم و دیدگاههای خود را برای حصول هدف واحد رفاه کلّ عالم انسانی مبادله نماییم.
مسرور از وقوف بر این مطلبم که بهائیان در هر نقطه که سکونت دارند، هدف واحد و مشترک آنها خدمت به عالم انسانی و فعّالیت در کنار دیگران برای ترقّی مادّی و روحانی جوامع آنها است. از آنجا که معتقدان به ادیان نیز بخشی از کلّ جامعۀ بشری هستند، ما برای مساعدت به همنوعان خود که از امتیازات مشابه محروم هستند، مسئولیتی مشابه و معادل داریم.